A FIDESZ-FRAKCIÓ JAVASOLNI FOGJA, HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS HATÁROZATBAN VÁLASZOLJON A SARGENTINI-JELENTÉSRE

A FIDESZ-FRAKCIÓ JAVASOLNI FOGJA, HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS HATÁROZATBAN VÁLASZOLJON A SARGENTINI-JELENTÉSRE
A FIDESZ-FRAKCIÓ JAVASOLNI FOGJA, HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS HATÁROZATBAN VÁLASZOLJON A SARGENTINI-JELENTÉSRE

A Fidesz-frakció javasolni fogja, hogy az Országgyűlés határozatban válaszoljon a Sargentini-jelentésre – jelentette ki Kocsis Máté szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-frakcióvezetője hangsúlyozta: a Sargentini-jelentés hemzseg a hazugságoktól: valótlanságot és csúsztatást tartalmaz. Hozzátette: teljesen világosan látszik, hogy az Európai Parlamentben ülő bevándorláspárti képviselők, azért akarják Magyarországot elítélni, mert a magyar emberek már határozottan és világosan többször úgy döntöttek, hogy a bevándorlókat a magyar határnál meg kell állítani.

“A JÖVŐ HÉTEN ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK SZEMÉLYESEN VESZ RÉSZT EZEN A VITÁN, ÉS MEGVÉDI A MAGYAR ÁLLÁSPONTOT. ARRA KÉRJÜK A MINISZTERELNÖKÖT, HOGY KÉPVISELJE A MAGYAR ÉRDEKEKET A MIGRÁNSPÁRTI KÉPVISELŐKKEL SZEMBEN ÉS UTASÍTSA VISSZA MAGYARORSZÁG MEGBÉLYEGZÉSÉT”

Kocsis Máté kiemelte, ezért bélyegzik meg ilyen hamis jelentésekkel Magyarországot és ezért készülnek a bevándorláspárti EP-képviselők mindezt elfogadni.

Kitért arra is, hogy a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vesz részt ezen a vitán, és megvédi a magyar álláspontot. Arra kérjük a miniszterelnököt, hogy képviselje a magyar érdekeket a migránspárti képviselőkkel szemben és utasítsa vissza Magyarország megbélyegzését – mutatott rá.

Kocsis Máté kijelentette, a Fidesz országgyűlési-frakciója javasolni fogja, hogy az országgyűlés határozatban válaszoljon az Európai Parlamenti bevándorláspárti képviselők jelentésére illetve azoknak, akik ezt a jelentét támogatják.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a jövő szerdán kezdődő frakcióülésen külön napirendként fogják ezt az országgyűlési határozattervezetet megtárgyalni. Szeretnénk, ha ezt a parlament minél előbb el tudá fogadni – tette hozzá. Kocsis Máté egyúttal megjegyezte, holnap indul az Európai Parlamenti kampány. Ez akár világossá is teheti azt, hogy ez a Sargentini-jelentés messze nem jogi megalapozottságú, jól átgondolt jelentés. Ez pusztán egy politikai jelentés, amely semmi mást nem szolgál, mint Magyarországot ebben az Európai Parlamenti ciklusban megbélyegezze – mutatott rá.

Kocsis Máté elmondta, láttunk már ilyen 2013-ban a Tavares-jelentést. Akkor is egy országgyűlési határozatban védtük meg a magyar álláspontot. Érdekes módon akkor is éppen az Európa Parlamenti választás idejére időzítettek egy ilyet –tette hozzá.

A mostani jelentés egy Soros György lobbicsoportjához tartozó jelentés, amely a bevándorláspárti parlamenti képviselőket arra biztatja, hogy ezt a jelentést az Európai Parlamentben fogadják el – hangsúlyozta Kocsis Máté.

(fidesz.hu)