A KORMÁNY NEM VÁLTOZTAT BEVÁNDORLÁSPOLITIKÁJÁN

A KORMÁNY NEM VÁLTOZTAT BEVÁNDORLÁSPOLITIKÁJÁN

Semmilyen európai parlamenti diktátum és vádirat nem tudja a magyar kormányt arra késztetni, hogy bevándorláspolitikáján változtasson – jelentette ki Gulyás Gergely szerdán az Országgyűlésben a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájában.

A javaslatot országgyűlési képviselőként – más kormánypárti honatyákkal közösen – jegyző Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a Sargentini-jelentés a migránsok, a menedékkérők és a menekültek alapvető jogairól szól. Egy bevándorláspárti jelentésről van szó, amelynek az a kizárólagos célja, hogy a magyar kormány bevándorlással szemben tanúsított ellenállását megtörje, a magyar kormányt elítélje azért, mert védi Európa határait – mondta.

“A SARGENTINI-JELENTÉS A MIGRÁNSOK, A MENEDÉKKÉRŐK ÉS A MENEKÜLTEK ALAPVETŐ JOGAIRÓL SZÓL.”

Gulyás Gergely rögzítette: a lisszaboni szerződés szerint minden tagállamnak joga van ahhoz, hogy a bevándorlás kérdésében szabadon állást foglaljon. Aki ezt a jelentést megszavazta – köztük magyar képviselők is -, ezt a jogát Magyarországnak elvitatja – mutatott rá.

Kizártnak minősítette, hogy az EU 28 tagállama közös álláspontra jusson a bevándorlás ügyében. Kocsis Máté, a Fidesz vezérszónoka úgy fogalmazott: politikai támadás érte Magyarországot, és azért vannak itt, hogy erre politikai választ adjanak. Az Országgyűlésnek – hasonlóan az öt évvel ezelőtti Tavares-jelentéshez – kötelessége reagálni.

A frakcióvezető kitért arra is, téved, aki azt gondolja, nem az illegális bevándorlás, a migráció körüli vita lesz az EP-választások meghatározó témája. Rámutatott: az Európai Unió “a saját intézmény- és szabályrendszerét a saját uralkodó politikai elvárásainak megfelelően torzítja” pusztán azért, hogy a közelgő EP-választási vitában megbélyegezze, megbüntesse azokat, akik ellentétes állásponton vannak a bevándorlási vitában.

Hozzátette: szeretnék világossá tenni, hogy Magyarország visszautasítja azokat a vádakat, amelyek bár a közelgő EP-választások miatt íródtak, de mégis hamis és hazug képet festenek hazánkról. Teljesen egyértelmű, hogy a jelentés egy egyszerű nyomásgyakorlás, egy olyan zsarolás, amelynek végén a sokadik bevándorlás-szervező módszer, a határőrizet elvonásának joga áll. Azt a lehetőséget akarja Magyarországtól elvenni az unió, amely a nemzeti szuverenitásunk egyik alappillérének tekinthető – mutatott rá a fideszes politikus, kijelentve: mi akarjuk őrizni a határainkat, s az unió ebbe kíván a szuverenitásunk megsértése árán is beavatkozni.

“TELJESEN EGYÉRTELMŰ, HOGY A JELENTÉS EGY EGYSZERŰ NYOMÁSGYAKORLÁS, EGY OLYAN ZSAROLÁS, AMELYNEK VÉGÉN A SOKADIK BEVÁNDORLÁS-SZERVEZŐ MÓDSZER, A HATÁRŐRIZET ELVONÁSÁNAK JOGA ÁLL.”

Rögzítette: az EP olyan megállapításokat tesz, amelyekkel magyar parlamenti döntéseket, törvényeket kifogásol. Ezeket a magyar parlament saját szuverén hatáskörében, demokratikus legitimáció birtokában hozta, s az unió dokumentumai szerint sem minősülnek a közösség jogainak. Kitért arra: eltökéltek a keresztény kultúra megőrzésében, Európa határait, az európaiak biztonságát ma is meg kell védeni. Kinyilvánítanák azt is, hogy visszautasítják a jelentés hazug vádjait. Példaként hozta, hogy a jelentés szerint a Magyar Gárda a Fidesz kormány alatt végig tevékenykedhetett. Felidézte: a szocialista kormányok alatt neonáci szervezetek masírozhattak a Hősök terén, illetve a Várban. Az ellenzékhez fordulva feltette a kérdést: Önök szerint igaz, hogy zsidók és zsidó tulajdon ellen elkövetett erőszakos cselekmények történnek?

Kocsis Máté megjegyezte: nyilvánvaló, az ellenzék nem támogatja majd a határozati javaslatot, minden belpolitikai álmukat külföldön dédelgetik, s a külföld azt diktálja, hogy ebben a kérdésben forduljanak a kormánnyal szembe. Kitért arra is: a jövő évi EP-választás sorsfordító, húsbavágó lesz, el fog dőlni, hogy a következő öt évben teret ad-e az európai döntéshozás az illegális bevándorlásnak.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Sargentini-jelentést “gyatra minőségű ideológiai vádiratnak” nevezte, amely valójában a “legdurvább támadás Magyarország önrendelkezése ellen”, mert azt vitatja, hogy alapvető kérdésekben, mindenek előtt a bevándorlás ügyében, magunk hozzunk döntéseket.
Szerinte a Sargentini-jelentés a bevándorlást támogató erők választási programja is egyben, hiszen ez a vita már rég nemcsak Magyarországról szól, hanem arról, hogy Európa “tárva-nyitva hagyja-e határait, vagy képes megvédeni azokat.

Az államtitkár hangsúlyozta: a jelentésben megfogalmazott vádak túlnyomó része jogilag már lezárt ügyekre vonatkozik, egy része ideológiai elvárás, aminek semmi köze a jogállamisághoz, egy részük pedig “akkora hazugság, hogy csoda, hogy nem szakadt le a strasbourgi plafon”, így ha ezeket levesszük, akkor végső soron a kormány bevándorláspolitikáját támadja a dokumentum.

“AZ UNIÓS INTÉZMÉNYEKBEN JELENLEG A BEVÁNDORLÁST TÁMOGATÓ POLITIKAI DÖNTÉSHOZÓK VANNAK TÖBBSÉGBEN, DE JÖVŐ TAVASSZAL EZ MEGVÁLTOZHAT, EZÉRT AKARJÁK MÉG MOST TETŐ ALÁ HOZNI AZ EDDIGINÉL IS KOCKÁZATOSABB BEVÁNDORLÁST TÁMOGATÓ TERVEKET”

Szerinte a jelentés legalább hat irányból teszi ezt: számon kéri a betelepítési kvóta elleni fellépést, kifogásolja, hogy Magyarország nem fogadott be bevándorlókat, támadja a jogi határzárat, a Stop Soros törvénycsomagot, valamint védelmébe veszi a rendőrökre támadó Ahmed H.-t és felrója azt is, hogy a nemzeti konzultációban a kormány a bevándorlás és a terrorizmus között párhuzamot vont.

Az államtitkár az ellenzéki pártok jelentéssel kapcsolatos szerepét szégyennek nevezte, bírálta az MSZP-t, a DK-t és a Párbeszédet, amiért megszavazták a jelentést, a Jobbikot pedig azért, mert “betagozódott a baloldali kórusba”.

Úgy vélte: az uniós intézményekben jelenleg a bevándorlást támogató politikai döntéshozók vannak többségben, de jövő tavasszal ez megváltozhat, ezért akarják még most tető alá hozni az eddiginél is kockázatosabb bevándorlást támogató terveket, például azt, hogy az átruháznák a határvédelem jogát Brüsszelre.

Hangsúlyozta: májusban minden európai állampolgár véleményt nyilváníthat ezekről a kérdésekről, de a magyarok már népszavazáson, konzultációkon és a választáson is azt az egyértelmű üzenetet küldték, hogy fontos számukra az ország biztonsága és a keresztény kultúra védelme, nem szeretnék, ha jogköröket vennének ki Magyarország kezéből és nem hagyják, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak.

Ezért – közölte – a kormány támogatja, hogy az Országgyűlés nagyon erős üzenetet küldjön a Sargentini-jelentés elfogadóinak arról, hogy Magyarországtól nem vehetik el a döntés jogát az életünket leginkább meghatározó kérdésekben. Kijelentette: azok az ellenzéki képviselők, akik az országot támadják, “nyugodtan megmondhatják külföldi szövetségeiknek”, hogy a kormány készen áll a politikai küzdelemre, nem fog engedni a zsarolásnak.

Németh Szilárd (Fidesz) is úgy látta, hogy a Sargentini-jelentés a bevándorláspárti politikusok kicsinyes, de rendkívül agresszív bosszúja a magyar emberek ellen, mert Magyarország bebizonyította: a migráció megállítható.

“A SARGENTINI-JELENTÉS A BEVÁNDORLÁSPÁRTI POLITIKUSOK KICSINYES, DE RENDKÍVÜL AGRESSZÍV BOSSZÚJA A MAGYAR EMBEREK ELLEN”

Szerinte az EU összes intézményében azok vannak többségben, akik ez ellen foglalnak állást, akik szerint a bevándorlás jó dolog.

Az ellenzék magatartását azzal magyarázta, hogy a “kedves ellenzék” haragszik a magyar emberekre, mert nem kaptak tavasszal felhatalmazást.

A politikus szerint ha nincs a most “fúrt” tranzitzóna, akkor Magyarországon úgy lehetne átjönni, mint “kés a vajon”.

Aggodalmát fogalmazta meg amiatt, hogy elvennék a menekülteljárások lefolytatásának jogát a tagállamoktól azért, hogy egy ügynökség határozza meg, ki jöhet át a határon.

Hangsúlyozta, elképzelhetetlen, hogy Magyarország feladja a határőrizeti jogát. A Frontex megerősítésével nem határvédelmet szeretnének, hanem szabadon behozni a migránsokat Európába – közölte.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője azt mondta, 2015 óta Ujhelyi István (MSZP), Niedermüller Péter (DK), Szanyi Tibor (MSZP), Jávor Benedek (Párbeszéd), Molnár Csaba (DK) és Meszerics Tamás (LMP) legkevebb 16 olyan javaslatot szavazott meg, amelyek a magyar emberek elsöprő többségének akaratával szemben üdvözli a tömeges migrációt, sürgeti az állandó áthelyezési mechanizmust, a kötelező betelepítési kvóta rendszerének bevezetését.

“A MAGYAR ELLENZÉK EP-KÉPVISELŐI RÉSZEI A BRÜSSZELI BEVÁNDORLÁSPÁRTI CSOPORTNAK.”

A képviselők évek óta nem a magyar emberek mellett állnak, hanem Guy Verhofstadtnak, az EP liberális frakcióvezetőjének legjobb magyarországi tanítványaiként azokkal szövetkeznek, akik a brüsszeli bevándorláspárti többséget és Soros György érdekeit képviselik, és akik bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot – hangoztatta.

Deutsch Tamás szerint a magyar baloldali EP-képviselők a Sargentini-jelentés megszavazásával megint hazájuk ellen fordultak, sőt odaadóan segítették annak előkészítését is.

Közölte, a magyar ellenzék EP-képviselői részei a brüsszeli bevándorláspárti csoportnak, a magyar ellenzéki képviselők a jövő évi választáson azért akarnak bejutni az EP-be, hogy a bevándorláspárti oldal részeként segítsék a határvédelem és a menekültügyi eljárások elvételét a tagállamoktól, illetve a migránsok betelepítési programjának beindítását. Mi arra készülnünk, hogy ettől megvédjük Európát és Magyarországot – hangoztatta.

(MTI-fidesz.hu)