A MAGYAROK NEM KÉRNEK A TÖMEGES BEVÁNDORLÁSBÓL

A MAGYAROK NEM KÉRNEK A TÖMEGES BEVÁNDORLÁSBÓL

Brüsszel és a Soros-hálózat akárhányszor is fenyegeti meg Magyarországot, a Fidesz és a KDNP szövetsége ki fog tartani a magyar nemzeti érdekek védelme mellett – szögezte le Halász János.

A múlt héten fontos uniós csúcs volt Brüsszelben, ahol a migráció volt a fő téma. Magyarország véleménye következetes a migrációt illetően, és ezt a véleményt egyre többen vallják magukénak; az idő bennünket igazolt, és végre Nyugat-Európa is kezd felébredni – hangsúlyozta a fideszes képviselő napirend előtti felszólalásában.

“A FIDESZ A BIZTONSÁGOT, A CSALÁD, A KERESZTÉNY KULTÚRA VÉDELMÉT ÉS A MUNKA MEGBECSÜLÉSÉT TEKINTI OLYAN EURÓPAI ÉRTÉKEKNEK, MELYEKET KÖVETNI, KÉPVISELNI ÉS VÉDENI KELL.”
A MAGYAROK NEM KÉRNEK A TÖMEGES BEVÁNDORLÁSBÓL

Felhívta a figyelmet arra, fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat.

Hozzátette: ezt a javaslatot sikerült visszavernünk, és elfogatatnunk a sajátunkat. Ez pedig kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba az adott ország beleegyezése nélkül. Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország, megmarad magyar országnak – húzta alá.

Halász János arra is figyelmeztetett, nem lehetünk maradéktalanul elégedettek; bár a kötelező kvóta kifejezés lekerült a napirendről, a probléma még egyáltalán nem oldódott meg. Több millió migráns érkezett az unióba az elmúlt években, és újabb milliók szeretnének jönni, a balkáni útvonal él, és Afrikából is özönlenének Európába a migránsok – fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy a következő uniós költségvetési ciklus mostani tárgyalása is azt bizonyítja, hogy továbbra is fontos cél Brüsszelben a migráció támogatása. Az emberek azonban nemcsak Magyarországon, Közép-Európában, Olaszországban vagy Ausztriában, hanem egész Európában azt akarják, hogy védjük meg a határokat, és ezzel a biztonságukat. Azt is akarják, hogy akik már bent vannak, azokkal szemben folytassák le az eljárásokat, és vigyék őket haza – sorolta. Hozzátéve, az európai vezetők azonban nem azt teszik, amit az emberek akarnak és elvárnak tőlük. A Fidesz szerint ebben a kérdésben az adhat felhatalmazást, ha megvárjuk a jövő évi európai parlamenti választást, hogy az emberek ott is elmondhassák a véleményüket – jelentette ki.

Fotó: fidesz.hu

Halász János egyértelműnek nevezte, hogy Brüsszelnek továbbra sem célja a migráció megakadályozása, és ezt mindig újabb eszközökkel próbálja segíteni. A brüsszeli politikai vezetés rendre fellép azon az országokkal szemben, akik nem nyitottak az európai egyesült államok eszméje és a bevándorlás támogatása mellett – emlékeztetett. A képviselő példaként a Sargentini-jelentés elfogadását említette, melyben megint támadják hazánkat. A jelentés azon túl, hogy nyilvánvaló hazugságokat tartalmaz, már lefolytatott vitákat elevenít fel, és tagállami hatáskörben levő kérdésekben kritizál – húzta alá.

A kormánypárti képviselő szerint Brüsszelben koncepciós eljárás zajlott Magyarországgal szemben, és ezt egy politikai ítélettel zárták le. Nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra, hogy a bevándorlás kérdésében megváltoztassuk az álláspontunkat, de miután a magyar választók eldöntötték ezt a kérdést, erről nincs mit beszélnünk – szögezte le. Aláhúzta, Brüsszelben Soros György kottájából játszanak, és a migrációt, az európai népesség cseréjét tekintik értéknek. Ezzel szemben a Fidesz a biztonságot, a család, a keresztény kultúra védelmét és a munka megbecsülését tekinti olyan európai értékeknek, melyeket követni, képviselni és védeni kell – fűzte hozzá.

Leszögezte, a Fidesz a magyar emberek érdekeit nézi, és nem fogja engedni, hogy egyetlen egy illegális bevándorló is betegye a lábát Magyarországra. A Soros-hálózat és a vele szövetséges brüsszeli politikusok persze egyre erőszakosabban akarják másokra kényszeríteni bevándorláspárti politikájukat – jegyezte meg. A képviselő szerint Soros emberei mindenhol ott vannak, a jelentést készítő Judith Sargentini maga sem tagadta, hogy a milliárdos embere, és a magyar baloldal képviselői is mindig a hazájuk ellen, a migráció mellett foglaltak állást, és támogatták a jelentést. Ennek tökéletes példája, hogy a DK-s Niedermüller Péter hazánkra nézve hátrányos tartalmú módosító indítványt nyújtott be a dokumentumhoz – fűzte hozzá.

Brüsszel és a Soros-hálózat akárhányszor is fenyegeti meg Magyarországot, a Fidesz és a KDNP szövetsége ki fog tartani a magyar nemzeti érdekek védelme mellett. Mi a magyar emberek akaratát érvényesítjük, a magyarok pedig világossá tették a választáson, hogy nem kérnek a tömeges bevándorlásból – jelentette ki Halász János.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára komoly eredménynek nevezte, hogy a visegrádiak együttműködésével sikerült időt nyerni. De az, hogy most nem tudták Európában elfogadtatni a betelepítési kvótát, nem jelenti azt, hogy a szándék is megszűnt – hangsúlyozta, jelezve: a bevándorláspártiak most is komoly erőforrásokat mozgatnak meg.

Három kockázatra hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság állásfoglalása alapján: a kvótakockázatra, a pénzügyi kockázatra és a menekültügyi eljárások kockázatára. Utóbbit egységesítve, szerinte kivehetnék a tagállamok kezéből a jogot, hogy döntsenek arról, mi minősül menekültnek. Szerinte az unió még mindig tagadja a valóságot, miközben minden uniós országban a migráció központi témája a politikának.

(fidesz.hu, MTI)