ELFOGADHATATLAN A KETTŐS MÉRCE ALKALMAZÁSA LENGYELORSZÁGGAL SZEMBEN

ELFOGADHATATLAN A KETTŐS MÉRCE ALKALMAZÁSA LENGYELORSZÁGGAL SZEMBEN
ELFOGADHATATLAN A KETTŐS MÉRCE ALKALMAZÁSA LENGYELORSZÁGGAL SZEMBEN

Magyarország számára ugyanúgy elfogadhatatlan a kettős mérce Lengyelországgal szembeni alkalmazása, ahogy mindazok számára, akik a jogállamiság alapjait tiszteletben tartják – jelentettem ki az MTI-nek Strasbourgból telefonon nyilatkozva.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden úgy döntött, hogy vizsgálatot indít a lengyel demokratikus intézmények működésével és a jogállamiság lengyelországi helyzetével összefüggésben.

Magyarország mindenféle kettős mércét elutasít, az ugyanis aláássa a jogállamiságot, a jogbiztonságot, az azonos bánásmód iránti jogos igényt. Hangsúlyoztam, hogy a Lengyelországgal szembeni eljárás megindításáról szóló szavazás alkalmával “ismételten a liberális, különböző Soros-szervezetek által támogatott vélemény kerekedett felül.

Felháborító, hogy a vitaindítók kettős mércét alkalmaznak a közép- és kelet-európai országokkal szemben. Lengyelországgal szemben boszorkányüldözés folyik.”

Magyarország minden fórumon felemeli a szavát a kettős mérce alkalmazása ellen, és elmondja véleményét a Lengyelországgal szemben indított eljárásról. Szavazatommal mindig támogatni fogom a lengyel álláspontot, amely a keddi szavazáson, sajnálatos módon kisebbségben maradt.