MEG KELL BECSÜLNI AZ IDŐSEKET

MEG KELL BECSÜLNI AZ IDŐSEKET

A Fidesz-KDNP-kormány törvényben garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését és Magyarország történelmében először tavaly nyugdíj prémiumot fizettek, amelyre idén is számíthatnak az idősek mondta Juhász Hajnalka az Idősek Világnapja kapcsán tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

2010 előtt az idősek nem sok segítségre számíthattak, ugyanis Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem becsülte meg az időseket – jelentette ki a KDNP-s képviselő. Egyúttal emlékeztetett, hogy a baloldali kormányok elvettek egyhavi nyugdíjat, a nyugellátások értékét hagyták romlani és „a nyugdíjprémium eszükbe sem jutott”.

Felidézte azt is, hogy 2006-2009 között a nyugdíjak vásárlóértéke több mint 7 százalékkal csökkent, mert az inflációkövető nyugdíjemelést sem valósították meg. Sorozatos megszorításokkal sújtották a nyugdíjasokat is, háromszorosára emelték a gáz árát, valamint az áram árát is duplájára növelték – fűzte hozzá.

A kormánypárti politikus ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP-kormány törvényben garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését és Magyarország történelmében először tavaly nyugdíj prémiumot fizettek, amelyre idén is számíthatnak az idősek. Juhász Hajnalka kiemelte, elkötelezetten hisznek abban, hogy az ország gazdasági teljesítményéhez az idősek is hozzájárulnak, ezért rendkívül fontos, hogy a teljesítményből ők is részesüljenek.

(fidesz.hu)